A Gróf Buttler egy igazi presztízsborászat:mindenből a legmagasabb minőség elérését célozták meg. Az országegyik kétségkívül legnagyobb vörösborosdűlőjén, annak is a legmagasabbfelső harmadában alakították ki termőhelyüket. A Nagykőporos soron kiépítettpincerendszerük egyértelműen azegyik legattraktívabb hazánkban; olyan létesítmény, ahol a legjobb termőhelyről beérkező szőlőt a legjobb szakmai és technológiai feltételek között dolgozzák fel egy olyan tufapince-rendszerben, amelyideális feltételeket biztosít a hosszú távú érleléshez.Nyugodtan nevezhetjük a létesítménytcsúcsborászatnak, amelyre az egész országbüszke lehet.

Nyilvánvaló, hogy a legkiemelkedőbb minőséget kívánják boraikkal megcélozni, ennek eléréséhez pedig a lehető legkiválóbb technikát kell alkalmazniuk. Így azután nem lehetettkérdéses, hogy a hazai piacvezető cégtől, az ÉLBER-től rendelik meg aszükséges erjesztő- és tárolótartályokat, valamint az ezekhez csatlakozó kiegészítő berendezéseket.

A Kőporos-tetőn épült meg a borászat feldolgozó–fogadó épülete:a szőlő feldolgozásának fő helyszíne. Az erjesztés a bor születéséneklegfontosabb időszaka. Ha ez alatt bármilyen hiba következne be, az jóvátehetetlen lenne a bor szempontjából; ezért nagyon fontos, hogy minden tartály tökéletes legyen. 8 darab, egyenként 80 hektoliteres ÉLBER tartályban zajlik a vörösbor erjesztése.

A főbejáraton belépve az előtérből a pince főágába juthatunk, ahonnan balra nyílnak az egyenként kb. 40 méter hosszú és 4 méter széles oldalágak. Az első oldalágban kaptak helyet az ÉLBER acélból készített tárolótartályai. Ebben az egalizáló térben egy 150, egy 100, egy 60,továbbá három 30 hektoliteres tartály található.

Benedek Péter főborász tökéletesen elégedett az ÉLBER tartályokkal. Elmondta, hogy nem lehetett kérdés, hogy a legjobb minőségű borok készítéséhez a legjobb tartályokat kell beszerezni.

 

Mint Benedek Péter főborász elmondta, nem lehetett kérdés, hogya legjobb minőségű borok készítéséhez a legjobb tartályokat kellbeszerezniük. Az ÉLBER tartályokkal tökéletesen elégedett, mert alegjobb minőségű acélból készültek, ráadásul tökéletes technológiával. A hegesztési varratok a főborász kifejezésével élve 120%-osak, vagyis több mint tökéletesek. Az ÉLBER szakembergárdája nagyon alapos, de egyben rugalmas is, bármilyen vörösboros erjesztő tartályt képesek elkészíteni. A hűtőköpenyek felhelyezése szintén igen precízen történt. A tartályokhoz csatlakozó szerelvények ugyancsak a legmodernebbek,legtökéletesebbek. Az ÉLBER ennél a pincészetnél is igazolta az elvárásokat: precíz és tökéletes munkát végzett, ahogyan az Magyarország piacvezető cégéhez méltó.

Forrás: Bor és Piac magazin | 2013/9–10.szám