Szöllősi Mihály pályája együtt indult  az Élber Kft-vel

 

Legnagyobb boldogságunkra idén Szöllősi Mihály nyerte el az Év Bortermelője kitüntetést.  „Azt kell tudni, hogy mi voltunk az első borászat, amelyiket az Élber Kft. teljes technológiával felszerelt 1999-ben. „ – emlékezett vissza Szöllősi Mihály a kezdetekre. „A régi fahordók helyett csak tőlük rendeltünk rozsdamentes acél tartályokat, segítettek a technológia kialakításában is. Már annak idején is nagyon meg voltunk velük elégedve.” A fejlesztés következő lépcsőfokán csak tőlük rendeltek tartályokat. „Különösebb probléma sosem volt velük, legfeljebb a hőmérők nem viselkednek teljesen jól.”

Elégedettségüket mi sem jelzi jobban, hogy a fejlesztéseik második lépcsőjében is az Élber Kft-hez fordultak. Ők gyártották az összes tartályukat.

„Maximális értelemben meg vagyunk velük elégedve. Több partnert hoztak hozzánk, külföldi partnereket is.”

- dicsérte a partnereit Szöllősi Mihály.

Érdekességként emelte ki az Év Bortermelője, hogy náluk nem optimális körülmények között vannak a tartályok. Mivel levitték egy régi pincébe ezt a technológiát, ott egész más a páratartalom, 90% körüli, a hőmérséklet pedig 11-13 fok körül mozog. Ezt a szélsőséges klímát minden további nélkül elviselik ezek a tartályok.

2014-ben 15 tartály volt az első pincében. Amikor elkezdték használni a pincét, akkor három régi fahordó megmaradt belül, megpróbálták őket megmenteni, de nem sikerült. Ekkor fordultak az Élber Kft-hez segítségért, de nem lehetett őket kivinni a pincéből. Ezért megegyeztek az Élber Kft-vel, hogy ott helyben a pincében gyártsanak le három tartályt.

„Nem volt könnyű utólag a helyszínen összerakni a tartályokat. Köszönet nekik a jó megoldáskért, továbbra is nagyon jó együttműködésünk van. Bízunk benne, hogy ha fejlesztünk, akkor hozzájuk tudunk fordulni.”